Owsianka na słono przepis.
Czytelniku! Prosimy pamiętać, że wszelkie dane i pomoce wprowadzone na naszej witrynie nie zastąpią osobistej konsultacji ze specjalistą/lekarzem. Używanie treści zawartych na naszym blogu w praktyce zawsze powinno być konsultowane z odpowiednio wykwalifikowanymi ekspertami. Redakcja i wydawcy naszej strony internetowej nie ponoszą odpowiedzialności ze stosowania pomocy publikowanych na portalu.
Owsianka na słono to wyśmienite danie, które można przygotować na wiele różnych sposobów. Przez wiele osób kojarzona jest głównie z owsianką na słodko z dodatkiem owoców i miodu, jednak owsianka na słono to świetna alternatywa dla tych, którzy preferują wytrawne smaki. W tym artykule przedstawiamy różne przepisy na owsiankę na słono, abyś mógł wypróbować je w swojej kuchni.
Jak zrobić owsiankę na słono?
Przepis na wytrawną owsiankę z pomidorem
Do przygotowania wytrawnej owsianki z pomidorem potrzebujemy:
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 pomidor
- sól
- pieprz
- opcjonalnie: szczypiorek
Przygotowanie:
- Płatki owsiane zalej wodą i gotuj na małym ogniu, aż zmiękną.
- Pomidor pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.
- Gotowe płatki owsiane wymieszaj z usmażonym pomidorem.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Opcjonalnie, możesz posypać danie pokrojonym szczypiorkiem.
Przepis na wytrawną owsiankę z omletem
Do przygotowania wytrawnej owsianki z omletem potrzebujemy:
- 1 szklanka płatków owsianych
- 2 jajka
- sól
- pieprz
- opcjonalnie: dodatki, takie jak warzywa, szynka czy ser
Przygotowanie:
- Płatki owsiane zalej wodą i gotuj na małym ogniu, aż zmiękną.
- Roztrzep jajka i usmaż omlet na patelni.
- Gotowe płatki owsiane podawaj z usmażonym omletem.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Jeśli chcesz, możesz dodać do owsianki inne dodatki, takie jak pokrojone warzywa, szynka czy ser.
Przepis na wytrawną owsiankę z pieczarkami
Do przygotowania wytrawnej owsianki z pieczarkami potrzebujemy:
- 1 szklanka płatków owsianych
- pieczarki
- cebula
- czosnek
- sól
- pieprz
- opcjonalnie: szpinak lub inne warzywa
Przygotowanie:
- Płatki owsiane zalej wodą i gotuj na małym ogniu, aż zmiękną.
- Pieczarki, cebulę i czosnek pokrój na drobne kawałki.
- Smaż pieczarki, cebulę i czosnek na patelni.
- Gotowe płatki owsiane wymieszaj z usmażonymi warzywami.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Jeśli chcesz, możesz dodać do owsianki szpinak lub inne ulubione warzywa.
Przeczytałem kilka stron ale u was macie to właściwie wytłumaczone!